Spørreundersøkelse - Blir DU påvirket av sosiale media? Spesial

Sosiale media har aldri før vært så stort som i dag. 1,3 millioner nordmenn* er aktive brukere på Instagram, hvor mange følger profiler med flere hundre tusen følgere som legger ut bilder som de unge i dag vil kalle inspo. Det er lett å bli påvirket og vi i BorgundTimes ville finne ut hvor mange av 100 tilfeldige elever føler at de blir påvirket av press når det gjelder sosiale media. 

 

Ut i fra undersøkelsen ble resultatet slik:

Vi kan se at så mye som 87% av de vi spurte sier at de blir påvirket av sosiale media hver eneste dag. Mens de resiterende som er igjen er det totalt 13% som mener at de ikke blir påvirket av sosiale media.

I spørreundersøkelsen kunne elevene krysse under på hvilket sosiale media de følte de er eller har blitt påvirket av. De to kategoriene som vant overlegent var Instagram og  blogg.

Men hvorfor er det egentlig sånn at vi blir så lett påvirket av sosiale media? Vi har aldri vært så mye på sosiale media som er vi er den dag  i dag. Vi lever i dag i et stort mediesamfunn. Mye av det som skjer i vårt daglige liv skjer på nettet. Vi påvirkes av det som omgår oss og der vi er. Men er det egentlig negativt?

Svaret er både ja og nei. Det finnes blant annet mange unge blir påvirket av for eksempel bloggere og folk med flere ti tusener følgere på Instagram.

 

Se også – Bloggere og medie – Norge MÅ ta ansvar! HER!

Lest 636 ganger Sist redigert torsdag, 16 mars 2017 11:00
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)